laikagumman

Alla inlägg under september 2013

Av Laika - 14 september 2013 18:05

Jag var hur pigg som helst när matte väckte mig vid halv nio och sa att vi skulle åka iväg till matteföräldrarna. Solen värmde skönt redan på morgonen och jag var jätteglad när jag kom hem till dom. Jag sprang in och hälsade på mattemor och mattefar, och min matte sa hej då och gick till jobbet.


Efter lite mys och altanhäng ville jag gå ut i trädgården vilket jag också fick. Jag höll noga koll på vad mattefar pysslade med men efter en stund ville de att jag skulle gå in igen. Jag gick in via garaget och såg att ytterdörren var öppen, så jag sprang ut igen. Mattefar ropade att jag skulle komma men det gjorde jag inte. Jag hade ju blivit lovad att få vara ute i trädgården ju. Det slutade med att mattefar fick hämta mig och bära in mig. De skulle åka och handla.


Men som räddaren i nöden kom min kära mattesyster som bor i en lägenhetsdel i huset och frågade om jag väldigt gärna ville vara ute. Det ville jag, så vi gick ut tillsammans och mös i trädgården hela eftermiddagen. Jag var ute till och med efter att mattemor och far kommit hem igen. 


Jag har gräsrullat massor och jag har kunnat svalka mig hur bra som helst nu när pälsen är kort.


Och ja, så här ser man ut efter en gräsrullning. Lövoronen som jag skaffade mig var jättesnygga, men det prasslade så dant att jag inte hörde annat.


Efter att ha skakat av mig alla löv, nästan alla löv, njöt jag lite mer i trädgården. 


Jo, jag har fått jaga pinnar också. Verkligen en bra dag! 

När matte hämtade mig hade jag förflyttat mig från trädgården till altanen igen. Vi tackade sedan för oss och åkte hem. Snart blir det middag och sen ska vi åka och hämta husse. Därefter blir det bara kvällsmys och kanske lite gottis. Ordet kanske gäller bara för matte och husse, jag SKA ha gottis, hihi.


Trevlig kväll på er alla :D

Av Laika - 13 september 2013 18:50

Ut i skogen, leta svamp men vi är visst för tidigt ute för inte kom vi hem med något att hurra för. Nu är det som så att matte och mattemor inte är några svampmästare precis och håller sig enbart till kantareller som de i vanliga fall brukar kunna få hem i mängder, men inte idag inte. Vi får nog ge oss ut på jakt igen om några veckor, kanske behöver dom bara växa på sig lite?? Däremot sken solen i skogen och det var så fint och mysigt.


Jag lägger mig gärna ner hela tiden och vill svalka magen på alla skuggiga platser när vi är ute och matte piper lite om att vi inte kan stanna till precis överallt så fort jag blir lite varm i rocken. Jag tycker att det går alldeles utmärkt... men när vi kom hem så plockades det fram både trimmer, sax och borste. Jag friserades, så nu är alltså all päls kort och magen är nästan bar. Tassarna är pälsfria och fina undertill så nu halkar jag inte omkring på golven hemma heller. Öronen toppades lite, svansen likaså. Jag tenderar att bli lite uttråkad när matte klipper mig för det tar lite längre tid när hon gör det i jämförelse med min frisör vill säga. Men med en och en annan godis som åker ner i magen under tiden så går ju det också bra. 


Sedvanligt springfnatt efter friseringen- check!


Till middag fick jag dessutom något helsmarrigt, nämligen makrill i tomatsås. Det gäller att rensa tallriken ordentligt, inget lämnas kvar när så god mat serveras.


Nu är det helg fast både matte och husse jobbar imorgon. Men det gör inte mig så mycket för jag ska få vara hemma hos matteföräldrarna och ligga i trädgården, tjohoo!


Önskar er alla en härlig helg fylld med solsken! 

Av Laika - 10 september 2013 19:48

Matte påstår att jag snarkade imorse, jättemycket och jättehögt... så pass att matte inte kunde sova. 

Hmpf!! Det var säkert matte som vaknade av sitt egna snarkande, det tror i alla fall jag. I vilket fall som helst så valde matte att stiga upp i ottan på sin lediga dag och åka till gymmet för att träna. Jag låg kvar hemma tillsammans med husse och sov så gott...icke snarkandes!!!


När matte kom hem gick vi ut på en promenad och sedan blev det frukost. En till promenad lagom till lunch och när vi kommer in igen säger matte att jag får stanna hemma och vänta, att de kommer snart. Jaha ja, är det för att matte tror att jag snarkade imorse eller? Nej, matte förklarade att de skulle åka till Fjärilshuset med lilla, eller stora Elise kanske man ska säga nu, för hon har ju fyllt sju år. Besöket till Fjärilshuset var hennes födelsedagspresent från oss. 


Jag blev alltså hemma medan dom roade sig, matte föreslog att jag skulle vakta hennes tofflor men när de gått bestämde jag mig för att vakta något mycket viktigare än ett par tofflor... 

...nämligen soffkuddarna.


När matte och husse kom hem efter tre timmar ville jag inte gå ut på en gång, solen hade ju börjat skina in på mig och min soffkudde så jag låg bra där och bestämde mig för att ligga kvar där ett tag till. Har jag väntat på matte och husse i några timmar kan de gott vänta på mig, visst?


Prinsessan på ärten, säger matte och jag kan bara hålla med, hihi.


Nu ska vi kvällsmysa. Matte är ledig imorgon med och då ska hon tillbringa hela sin dag med mig. Det är rätta takter det :)

Av Laika - 7 september 2013 19:46

Vilken dag det blev! Husse åkte tidigt på morgonen för att jobba, matte och jag somnade om. Sedan ringer mattes telefon och hon blir väckt och tillfrågad om hon kan åka in och jobba idag för hennes kollega är sjuk. Snäll som matte är ställde hon upp. Detta innebar ju att jag blev tvungen att vakna tillsammans med matte för att åka hem till matteföräldrarna så att jag kunde tillbringa mina timmar där. Vi tog cykeln och matte trampade attans fort, vi var framme på 20 min istället för de vanliga 35 min. Sedan gick matte till jobbet och jag fick vara hemma med matteföräldrarna. 


Det blev ingen lång dag för matte som tur var och när hon sedan kom för att hämta mig låg jag ute i trädgården och sov. Det har varit en varm och skön dag idag så trädgårdshänget kunde knappt blivit bättre.


Jag har en löplina kopplad till mitt sele så att jag inte smiter över tomtgränsen, vad det nu skulle vara till för någon nytta när jag ändå bara sov och mös en massa. Ser ni förresten hur mycket löv som fallit ner från min stora björk?

Jag ska berätta att jag sov så tungt att jag först inte hörde när matte kom, och så här kan man alltså se ut när man är alldeles nyvaken, under en björk som släppt ifrån sig massor med löv.


På hemvägen följde mattemor med på sin cykel och de skulle motionstrampa och vet ni vad det betyder? Att jag får vind i pälsen hela cykelturen igenom. Vilken lördag det blev. 


Imorgon ska vi ut och cykla igen för då ska vi på kalas, fast då säger matte att hon inte ska motionstrampa för hon vill vara fin när hon kommer fram. Men jag då?? Jag vill också vara fin när jag kommer fram och det blir jag med motionscykling när mina öron blir vindfönade, då får jag ju extra volym... men matte köper inte riktigt det där. Hon säger att jag kan få rosetter i öronen istället, att det är minst lika fint om inte finare. Jag tror nog bara att matte är lite lat. 


Något jag inte behöver tro är att vi ska mysa hela kvällen nu när husse också kommit hem. Önskar er alla en skön lördagskväll med massor av lördagsgott och kill på magen.

Av Laika - 3 september 2013 16:15

Kan ni gissa vad som hände på min promenad idag? Eller promenad och promenad... det blev ju inte så mycket promenad av när en sådan här liten kom springandes mot mig från dagisgården.

Hur söt får man bli?! Tänk att det där eländiga staketet skulle vara mellan oss, även om matte tyckte att det var bra att staketet var där för då kunde jag ju inte bli för ivrig. Nu hade inte denna lilla kise blivit rädd om jag så hade blivit lite ivrig för den var så kelen, modig och busig.


Detta är kärlek! Åh, vad jag blev lycklig idag.

Kisen strök sig mot staketet och rakt i ansiktet på mig, jättespännande. Den lade sig ner i sanden på sin sida av staketet och slog på några långa grässtrån med sina tassar, sedan sträckte den ut sina tassar genom staketet så att jag kunde nosa på dom. Vi till och med nospussades lite.


Jag försökte övertala matte om att jag kunde få ta med mig katten hem, som mitt husdjur... men matte sa att det inte är vår katt och man får inte bara ta dom hur som helst, även om det kliar i fingarna och labbarna.

Nåväl, matte försökte fortsätta vår promenad och katten följde med längs med hela staketet ända till det tog slut. Sedan sa vi adjö och jag gick väldigt motvilligt med matte. Kisen tittade efter oss ett tag innan den sprang iväg för att leka med de långa grässtråna igen. 

Nu vankas det ju arbete igen för matte, husse är ledig än vilket betyder att det är husse som går med mig om dagarna, kanske är han mer lättövertalad än matte? 


Av Laika - 1 september 2013 17:51

Ny månad, nytt väder...

Kolla hur det såg ut på marken när vi gick morgonrundan.

Det har regnat och blåst hela natten och vi fick samsas med alla löv som skulle vara just där vi skulle gå.

Jag blev lite orolig att gräsmattorna skulle ha tagit skada av att hösten kommit, så ett "första september-gräsrull" var på sin plats för att känna av läget.

 

Inga blöta löv som täckte gräsmattorna, kanske tar det ett tag innan det händer trots allt. Blöta förmultna löv är inte det skönaste att rulla på, det har jag prövat. Det här regnet är bra för svamparna säger matte, med andra ord kommer det bli en heldag i skogen snart. 


Nåja, söndag är filosofens och slapparens dag och jag har gjort både och idag, dags att rulla lite till... luktar fortfarande sommar om gräsmattan.

 


Ikväll vankas det visst fläskfilé till middag med potatis och morötter, kalas för min mage. Fast ikväll och ikväll... för mig är det ikväll nu, matte. Min mage kurrar ju nu. Dags för middag alltså :)

Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards