laikagumman

Alla inlägg under oktober 2014

Av Laika - 11 oktober 2014 14:00

16 grader, solsken och alldeles vindstilla. Det är nästan så att jag inte ens kan tro det. Regnet har äntligen släppt sitt grepp och nu vill jag återigen vara ute på långpromenader med matte och husse. Så här ser det ut där jag är- det är veckans tema i fototriss, och med tanke på det fina vädret kan vi bara inte låta bli att hänga med på utmaningen även denna vecka.


Även om jag kanske är uppe i det blå då och då, så nosar och tittar jag ändå för det mesta på marknivå men när jag lyfter på huvudet och tittar uppåt ser jag ju att hösten kommit till oss också.

 

Fast några mängder med löv har då inte fallit ner. Det här är precis runt husknuten, där vi brukar gå antingen åt det ena hållet eller åt det andra. Vi kan komma till en skog oavsett vilken väg vi väljer.

Sagt och gjort, vi tog den lite kortare skogsrundan som morgonpromenad och här kan man se att hösten kommit olika långt på bara några glada Laika-skutts avstånd. Vet ni förresten? Lönnlöv är de löv jag gillar bäst. Dom kan man lövrulla sig i riktigt bra och så prasslar det så där härligt när man springer genom sådana lövhögar, men dom får jag nog vänta på lite till.

Jag hoppas hela helgen blir så här fin för då kommer vi nog vara mer ute än inne. Matte säger att hon behöver städa lite också men om vi är ute hela tiden smutsar vi ju inte ner där inne och då behöver hon ju inte städa. Nej, vi kommer vara ute massor, hihi. Fast innan nästa promenad ska vi ta oss en titt på hur långt hösten kommit på andras fototrissar.


Solig och skön helg på er. Massor med nosgos!

 


Av Laika - 9 oktober 2014 13:27

Det regnar....

Tur att matte är ledig idag. Hon är lite mer kinkig än husse när det gäller regnväder. Vi tog en lång sovmorgon och sedan fick det bli en snabb runda där ute. Jag har gjort både ettan och tvåan, ettan, ettan och ettan igen. Jag klarar mig nu. Tur att det inte blir mer än korta rundor idag om det fortsätter regna så här, då kan jag ändå ganska motvilligt följa med....kanske.


Vet ni förresten vad jag fått som mellanmål idag? Något himmelskt gott.

Jag har fått lite gourmetmat. Tonfiskpaté och laxmousse.

-Åhh matte, kan jag inte få en till?

 

Ja, det må vara kattmat men katter har faktiskt väldigt bra smak och det finns minsann inga hundförpackningar som innehåller laxmousse. Jag har inga laxportioner i frysen som middag heller, bara några med lammfärs.

Därför var detta mycket efterlängtat och så gott, ett perfekt mellanmål. Har jag sånt gottis hemma kan det regna bäst det vill där ute. Eller nej. Imorgon får det inte regna för då slutar matte tidigt på jobbet och då ska jag och husse gå och möta henne. Det är så roligt att springa och leta upp henne.


Nu ska jag bädda ner mig i filten tillsammans med matte. Hon dricker te för att inte känna sig så frusen. Jag väntar på att matte ska bli varm, sedan tar jag av hennes värme, hihi. Hon är så generös.


En massa nosgos!

Av Laika - 7 oktober 2014 20:06

Kolla nu här! Visst ser nu väl att det är synd om mig? Att det enda jag vill ha är lite medlidande, inte få höra ett: "Nej, nu går vi ut Laika. Det spelar ingen roll att det regnar längre."

Suck... som matte kan tjata. Matte kontrar med att det är för att jag är så envis. Ni ska bara veta vilket regnrusk vi haft här idag. Det har spöregnat både på lången och på tvären och till råga på allt så har det varit väldigt kallt. I sådant väder går man bara inte ut, därför fick matte bära mig till hallen och dra ut mig. Jag kissade länge och väl under ett träd, sedan gjorde jag ansats för att springa in igen. Ingen regnkappa i världen kan rädda mig från ett sånt här regnrusk. Tokmatte som tänkte gå lite längre, ha!


Tro inte att detta var den enda promenad jag fick idag... det är som om matte och husse inte ens noterat att det regnat hela dagen, ut bara ut hela tiden. Det enda som gör mig väldigt glad är att det slutat regna så pass att jag nog kan få en ganska torr kvällsrunda. Som extra plåster på såren har jag sett till att bli extra bortklemad idag, bett om extra godis, gnällt lite extra mycket och varit lite extra hungrig, hihi. Det är tur att matte och husse kan tycka synd om mig när det regnar så.


Nospussar och nosgos på er!



Av Laika - 4 oktober 2014 17:37

När vi kikade in hos fototriss idag såg vi att det nya temat är: Rosa, för cancerfonden. Oktober är ju en rosa månad och på mattes jobb finns det en del rosa blommor som man kan köpa till förmån för bröstcancer. Och visst är det viktigt att lyfta och uppmärksamma cancer och att stödja forskningen. Här hemma finns också en hel del rosa.


Den första bilden jag bjuder på är min rosa kofta och mina rosa rosetter som jag vann i en tävling.

 

Matte gillar rosa och det gör jag med. En av mina favoritnallar är rosa.

 

Den tredje och sista bilden är en ljusrosa tröja som jag fick för en tid sedan. Det står "Diva coming through" på den. En tröja som alla i min direkta närhet tycker passar mig bättre än något annat. Nu behöver jag förstås ingen tröja som talar om att jag är på frammarsch, det kan jag visa upp så bra själv, hihi. Men visst är den fin, med paljetter och allt?

 

Detta var mina tre rosa bidrag till veckans fototriss. Ska bli spännande att kika in hos andra och se vad de har för rosa bilder :)


Vill ni också ta en titt på andras bidrag kan ni göra det här.

 

Av Laika - 1 oktober 2014 19:49

Tänk att det redan är oktober. Vart tog september vägen? Det går undan och hösten smyger sig på mer och mer. Imorse upplevde vi den första morgonfrosten för säsongen, brrr... Annars så har det varit riktigt fint idag och mattes lediga dag tillbringades i skogen i jakt på höstkantareller. Vi hittade massor, så det räcker och blir över. Inte för att jag tycker om att äta dom, men om matte har mer svamp på sin tallrik är det inte mer än rätt att det övriga på hennes tallrik minskar, som köttet. Det överblivna köttet borde då fylla min tallrik tänker jag. Jo, jag gillar att matte äter svamp.


Morgonrundan för övrigt innehöll för min del kattletande i första tass. Det finns en liten katt som jag sakta men säkert lärt känna och som jag hälsar på när vi ses. Katten brukar vara ute och gå i vårt område och vid ett hus brukar katten som vi tror är en hon, sitta på trappen som leder ner till källaren. En trappa som inte alls går för sig att missa. Idag hade jag ingen större lycka för hon var inte där, men vi sågs igår kväll så jag har fortfarande stora förhoppningar inför kvällens runda.


Nospussar!


Presentation


Det här är jag, Laika. Välkomna till min blogg och min vardag som en pigg gammeltant. Vill du veta mer om mig? Välkommen att läsa min presentation.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag följer


Ovido - Quiz & Flashcards